FIN M 93
PULSAR BALTIC 30

ETUSIVU

VENE

AJANKOHTAISTA

KILPAILUT

MIEHISTÖ

GALLERIA

YHTEISTYÖKUMPPANIT

LINKIT

YHTEYSTIEDOT

BOAT CHARTER * VENETAKSI

Ajankohtaista

Kausi 2015

Kausi 2015 paketissa

18.9 Pari päivää ennen veneen nostoa myrksy repi Trou Noirin kivikkoon poijusta. Fonzie ja Pete Helppi hilasivat veneen suojaan HSK:lle. Ensi kaudelle on HSK:lta haettu veneelle myös laituripaikkaa, jotta veneelle kulkeminen nopeutuisi. Noston jälkeen vaurioiden summaksi jäi katkennut peräsin, kölissä ja rungossa vaurioita. Korjaukset pyritään tekemään talvella Multipajan Reiska Laineen toimesta.

Syys- Lokakuun vaihteessa käytiin Kroatiassa hakemassa viikko jatkoa kesään. Tällä kertaa veneeksi valikoitiin Lipari 41 katamaraani. Hyvin toimi kyseinen valinta loma reissulla ja tilaa riitti. Kelitkin hellivät ja alkusyksyn syömä rusketus palasi iholle. Ei valittamista. Ensi vuonna uudestaan.

Vielä on meri auki

Kesä on ollut Trou Noirille moni vivahteinen. Muista kiireistä johtuen ei loppukesässä ole keritty vesille kovin runsaasti. Antin työkavereitä käytiin ajeluttamassa elokuun puolivälissä ja Trou Noir tarjosi hieman erilaisen jopa kostean kokomuksen monelle.

Suursaaressa Trou Noir tuli maaliin kolmantena n. 15min voittaja IMOCA60 jälkeen. Peli oli auki vielä loppusuoralle asti, mutta IMOCA hoiti homman kotiin paremmalla lenssikulmalla.

Åland Runt tarjosi kesän parhaita purjehdus kokemuksia. Tommi lähti kolmanneksi mukaan reissuun Antin ja Fonzien lisäksi. Ensimmäinen siirto etappi Hanko-Marienhamn taittui alle 12 tunnissa ja viimeisen 50nm keskinopeus 15 solmun luokkaa. Vesi lensi ja matka taittui, todellista multivitamiinia oli ilmassa. Itse kisassa Trou Noir voitti ensimmäisen etapin jopa liian reilulla erolla seuraavaan. Järjestäjät eivät kerenneet pystyttämään maalia ennenkuin oltiin jo perillä. Toisen ja kolmannen etapin sijoitukset olivat 2 & 3. Näin ollen Åland Runtin kokonaiskilpailu voitto Trou Noirille. Hieno tapahtuma ja mukavaa seuraa. Loistava aloitus lomakaudelle. Alla vielä pieni pätkä videota menomatkalta.

 

Kausi jo kovassa vauhdissa

Kauden alku oli taas kovan duunin takana, kun takapalkkiin talven aikana tehty korotus piti sovittaa kohdilleen kolmeen runkoon. Loppupeleissä saatiin palaset loksahtamaan paikalleen ja vene veteen. Parin testipurjehduksen jälkeen oli Emäsalon lenkin vuoro, joka on mainio pidempi testi virityksille. Tällä kertaa Antilla painoi koulukiireet joten Fonzie ja Palle ajoivat kisan kahdestaan lävitse. Luontoäiti näytti taas kaikki puolensa ja kisan aikana oli keli laidasta laitaan. Alussa mitattiin yli 18m/s tuulta ja kisan lopussa oli lähes tyventä. Heikki ajoi myös Tallinnasta osallistuakseen kisaa Sea Cart 30 veneellä, mutta teknisistä syistä eivät päässeet starttaamaan kisaan.

Tätä kirjoittaessa on Suursaari jo ovella, eli huomenna perjantaina on illalla lähtö Trou Noir starttaa klo 21:10. Suursaareen valmistauduttiin Antin ja Fonzien voimalla käymällä Tallinnassa testipurjehduksella. Kaikki näytti toimivan moitteettomasti vaikka vallitsevasta tuulesta johtuen ajettiin 2nm lukuunottamatta Styyran halssilla.

Suursaareen Antin ja Fonzien lisäksi tulee Pete Karto miehistöön. Luvassa kohtalaista länsi tuulta alustavien ennusteiden mukaan. Aika näyttää miten pitää paikkansa. Tämän vuoden kisassa nopeimman palkinnosta on kisaamassa Trou Noir:n lisäksi Sea Cart 30, IMOCA60 ja VO60 veneet ainakin. Jännä nähdä mikä on 190nm radan jälkeen lopullinen järjestys.

Trou Noirin kanssa yhteistyössä kilpailussa toimii Ravintola Laulumiehet. Joten eväistä ei Suursaari jää ainakaan kiinni.

Aurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittämään

M/S Petit laskettiin vesille 11.4 ja on valmiina kauden 2015 kuljetuksiin. Trou Noir odottaa vielä takapalkin kiinnitystä ja muita kevään normaaleja huoltotöitä. Miehistön toiveena on päästä toki rantaan hommiin niin pian kuin mahdollista, mutta lämpötilat eivät vielä aivan riitä sivurunkojen kuitutöille.

Kesän odottelua

Näin venemessujen aikaan se alkaa taas kolkutella mielessä. Kevät ja kesä sen myötä tekee tulojaan ja vaikka talvi olikin lauha on polte vesille yhtä kova kuin aina aikaisemminkin.

Viime kesä jäi Trou Noirin osalta hieman rikkonaiseksi. Emäsalonssa haettiin veneen säätöjä ja heikon tuulen vuoksi kierrokseen meni ennätykselliset 18+ tuntia. Suursaareen ei valitettavasti kerinnyt uusi genaakkeri valmistua ja kevyessä kelissä yöllä oli tekemistä vauhdin taikomiseksi. Tällä kertaa jäi matka valitettavasti kesken kun kotkanportille palatessa osui köli johonkin tuntemattomaan ja pulpahti alakautta pois. Onneksi ei oltu ensikertalaisia paikalla ja saatiin köli takaisin veneeseen ja melkein jo jatkamaan matkaa, kun huomattiin vuoto kölilaatikossa. Kilpailu seis ja nilkuttaen kotia kohti. Vene seuraavana päivänä kuiville ja korjaustöihin. Tämän jälkeen muutamat lomapurjehdukset ja rapuseiluu sekä Emsalo Runt kauden päätteeksi. Emsalossa mukana oli Palle joka tulee myös tulevalla kaudella olemaan osa miehistöä.

Emsalo Runtissa saatiin myös uusi genaakkeri testattua viimein ja rullaus toimi nyt halutulla tavalla. Lisäksi vaikka maileja on vielä vain muutama takana antoi purje lupaavia numeroita tuulimittariin. Alemmas ja nopeammin!

Tulevalle kaudelle toinen suuri päivitys on Trou Noirin takapalkki. Talven aikan palkin päihin tehtiin 100mm korotukset jolla muutetaan sivurunkojen asentoa muutalla asteella. Tällä haetaan kevyeen ja keskituuleen parempaa asentoa sivurungoille, jonka ansiosta pitäisi veneen liukua paremmin. Innolla odottaen! Kiitokset Kamulle ja Reiskalle laatutyöstä.

-Antti, Fonzie

Kausi 2014

Kausi 2014

Kausi avattu Emäsalonlenkillä.

Vähiin jäi treenaukset tänäkin vuonna ennen Emäsalonlenkkiä. Vaikka kunnostustyöt aloitettiin ajoissa kuluu kevätpäivät nopeasti ja vene saatiin valmiiksi emäsaloa edeltäneellä viikolla.
Tälle kaudelle Trou Noir sai uudet trampoliinit, uusi köli rikkoutuneen tilalle sekä pukspröötin pääty vaihdettiin kevyempään hiilikuitu ratkaisuun. Valitettavasti uusi genaakkeri ei kerennyt valmistua vielä emäsaloon.

Lähdössä vallitsi kohtalainen tuuli, joka antoi toivoa kohtalaiselle kierrokselle. Monirunkoja oli saapunut paikalle 3 kappaletta, enemmäkin olisi linjalle mahtunut. Trou Noir lähti matkaan viimeisenä vaikkakin oman lähtönsä ensimmäisenä. Vamos ja Tyytikki ottivat paikkansa perässä. Lähdön sivutuuli vaihtui nopeasti vastatuuleksi jota jatkuikin melkein koko kierroksen verran. Avotuuleen päästiin ajamaan vai hetkittäin Emäsalon takasuoralla. Kustaanmiekan jälkeen päätettiin valita ulompi reitti. Kevyessä vastatuulessa köliveneitä kiinniottaen päästiin letkan kärkeen Bodon kaakkoispuolella kun tultiin takaisin radan mukaisesti sisään saaristoon. Tuuli päätti tehdä tepposet ja loppui lähes kokonaan ennen emäsalon pohjoiskärkeä. Olemattomassa tuulessa jokaista lehmän henkäystä metsästäen pyrittiin pitämään keula menosuuntaan vaikka väkisin. Nopeudet liikkuivat koko yön 0,5-5solmun välissä. Tosin vain muutaman kerran asteikon yläpäässä. Tuuli ennusteet tosin lupasivat aamuyölle parempaa joten yöllä etelästä saapunut ukkonen piti meille seuraa odotellessa. Ukkospilvi nousi nopeasti, mutta kääntyi rannikon suuntaisesti itään eikä näin ollen tullut päälle. Valitettavasti ukkosen tuoma ohjelma tyhjensi ilman täysin ja ennusteiden mukainen tuuli ei koskaan saapunut paikalle.

Köliveneet lipuivat lähemmäksi massansa avulla ja f18 pojat meloivat meidät kiinni ja hetkeä myöhemmin kovaa karkuun. Emäsalon sillan jälkeen heräsi kevyt vastatuuli ja allekirjoittanut lähti lyhyille yöunille. Kamu ja Fonzie olivat näiden unien aikana saaneet veneen hevosille asti. Tosin heikon tuulen tuuri taisi kulkea Antin mukana, koska herättyäni päätti tuuli loppua ja alkoi taas tuskatuttava vireiden hakeminen vuoronperään rannan ja selän puolelta. Lopulta Trou Noir saapui ensimmäisenä maaliin sunnuntaina 12:48:39 ja purjehdituksi ajaksi tuli 18:48:39 joka oikeutti historian hitainpaan aikaan Presidentti Mauno Koiviston kiertopalkinnon takalevyyn. Saatiin köysistä ja miehistä löysät pois ja suurinosa veneestä viritetty kilpailu kuntoon. Tämänkertainen suoritys riitti myös monirunkoluokan ykköstilaan Vamoksen jäädessä tasoitetussa ajassa 18min 50sec. Tyytikki jätti leikin yönaikana kesken, joka varmasti ollut hullumpi ratkaisu raastavan kisan jälkeen.

Pari viikkoa myössä raporttia kirjoittaessa on Suursaari jo ovella. Pikkuviat ja säädöt on saatu tehtyä ja muutama testipurjehdus alla. Lisäksi uusi genaakkeri on valmistumaisillaan juuri ennen h-hetkeä.

Antti, Fozie ja Kamu.


Kausi 2013

Kausi 2012

Kausi 2007

Kausi 2006


Kausi 2005